• images/Biblioteka/banners/Untitled-1.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-2.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-3.png

Следете не на Facebook  

   

Кој е онлајн  

Има 23 гости присутни.

   

САЕМОТ НА КНИГИ ВО ОНБ ,,БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ" - РАДОВИШ ГО ПОСЕТИЈА НАД 1500 ЛИЦА

Детали

Традиционалниот саем на книгата што по повод Месецот на книгата и во чест на Денот на ослободувањето на Радовиш го организира Општинската народна библиотека ,,Браќа Миладиновци" - Радовиш заврши успешно. За тоа зборува големиот интерес и посетеноста од страна на граѓаните од Општините Радовиш и Конче како и организираните посети од страна ученици од општинските основни училишта во радовишко. Во текот на шесте работни дена колку што траеше саемот, истиот го посетија над 1500 посетители со што ефектите и задоволството како за издавачите така и за организаторите и посетителите е на високо задоволително ниво.

1003517_566567840081053_1410718241_n
1390574_566568210081016_756986647_n
1393642_570752192995951_841360569_n
1395315_566567253414445_1054989193_n
1451514_570752619662575_1168513135_n
1452129_566567736747730_698442136_n
1455937_570752689662568_2028517461_n
1458440_570752329662604_1177140713_n
1461194_566567546747749_1187580237_n
1470247_570752832995887_1060663367_n
521749_566567083414462_1762603151_n
559415_570752769662560_66079436_n
8310_570752799662557_638163225_n
sa_kn_01
sa_kn_02
sa_kn_03
sa_kn_04
sa_kn_05
sa_kn_06
01/19 
start stop bwd fwd

ОТВОРЕН САЕМОТ НА КНИГАТА

Детали

По повод Месецот на книгата и одбележувањето на денот на ослободувањето на Радовиш, во Општинската народна библиотека ,,Браќа Миладиновци" - Радовиш, започна еднонеделниот продажен саем на книгата.

Во присуство напоголем број љубители на книгата и заинтересирани граѓани, саемот за отворен го прогласи градоначалникот на Општина Радовиш Сашко Николов, а свечениот чин на отварањето го удостоија и делегација од збратимениот град Селчук од Република Турција предводени од заминик градоначалникот на овој град, Претседателот на Советот на Општина Радовиш - Никола Миовски, потоа потесното раководство на рудникот за бакар Бучим, градоначалникот на Општина Конче - Благој Јованов како и други видни личности од општествено-политичкиот живот на Радовиш.

   

Инаку, на саемот, по доста ниски и прифатливи цени, изложени се поголем број на најнови изданија на интересни и барани наслови на книги од издавачките куќи: Ѓурѓа, Топер, Наша култура, Феникс, Матица македонска, Магор и Култура кои љубителите на книгата ќе мозат да ги разгледат до 8-ми Ноември.

Од 2ри до 8ми Ноември - Саем на книга

Детали

саем на книга

Прирачник Млади Библиотекари

Детали


Не можете да го видите документот? Кликнете тука !!!

Афористичка вечер: ,,Мудроста на вековите"

Детали

Летната сцена во Етнолошката збирка при Центарот за култура ,,Ацо Караманов" синоќа беше место за дружење на автори на афоризми и народни мудрости со љубители на истите.
Во вечерта насловена како ,,МУДРОСТА НА ВЕКОВИТЕ", афоризми, поговорки и хумореска поврзани со нашето секојдневие презентираа афористичарите Ристо Филчевски, Ацо Ѓорѓиев и Ѓорѓи Панов и Славчо Атанасов, а уводничар беше Иван Котев.

 

  • 1004667_518678844869953_242391151_n
  • 249004_518678544869983_1294627258_n
  • 996546_518678638203307_1841436265_n

   
© Библиотека „Браќа Миладиновци“ - Радовиш, 2013