• images/Biblioteka/banners/Untitled-1.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-2.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-3.png

Следете не на Facebook  

   

Кој е онлајн  

Има 22 гости присутни.

   

ОБУКИ ЗА ОСНОВНИ КОМПЈУТЕРСКИ ВЕШТИНИ ЗА НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА

Детали

     Во тек се обуките за невработени лица кои продолжија и по завршувањето на проектот „Креативни умови создаваат можности за работа“. Овие обуки имаат за цел приближување на информациите до невработените лица за можни работни места. Во таа насока ќе посетат повеќе модули за обука, преку кои ќе бидат оспособени да подготват документи за аплицирање и ќе бидат обучени за пребарување на работни места кои ги нудат специјализираните агенции за вработување  на нивните сајтови. Покрај тоа ќе имаат можност да се запознаат со  активните мерки коишто владата ги превзема за да ја намали невработеноста во државата.

1158250_orig
222765_orig
2550636_orig
1/3 
start stop bwd fwd

СОСТАНОК НА ПЛИП ГРАНТИСТИ ВО ЉУБЉАНА

Детали

     Третиот меѓународен состанок  на ЕИФЛ – ПЛИП  се одржа  во Љубљана  од    29 Јануари – 02 Февруари 2012 год., и на него зедоа учество над 30 претставници од библиотеки од Европа, Африка и Латинска Америка. 

1888568_orig
2945355_orig
6068872_orig
7649165_orig
9180603_orig
9420724_orig
9664916_orig
9688862_orig
1/8 
start stop bwd fwd

     На состанокот преку свој претставник зеде учество и нашата библиотека.  Координаторот на проектот „Креативни умови создаваат можности за работа“, Иванка Соколова ги презентираше резултатите од проектот и активностите  кои се планираат во наредниот период. 

Изложба „Татковинска војна 2012“

Детали

Во организација на Општинската Народна Библиотека “Браќа Миладиновци” од Радовиш, во нејзините простории се одржува изложба на плакати под мотото “Татковинска војна 1812”. На оваа изложба е претставена “Бородинската битка” од 1812 година и ќе трае околу две недели.

Според директорот на ОНБ “Браќа Миладиновци” од Радовиш, г-дин Станој Петров, кој е воедно и организатор, изложбата ја организира како мал знак на благодарност до рускиот народ и нивните претставници од дипломатскиот и приватниот сектор во Македонија, за нивната ангажираност и активност, како и за нивните донации во библиотеката, во кој меѓу позначајните спаѓаат опремувањето на мини читална и поправањето на други мали технички недостатоци во истата од страна на рудникот Бучим, обезбедениот литературен фонд на книги од страна на рускиот конзулат, како и санирањето на просторот и градењето на специјална рампа која овозможи полесен пристап за лицата со посебни потреби.

На свеченото отварање присуствуваа претставници од јавниот и приватниот сектор од општина Радовиш, како и претставници од невладините организации и многу граѓани. Почесен гостин на настанот беше конзулот на амбасадата на Руската Федерација во Република Македонија, Олег Дунаевски.

Изложбата беше отворена од членовите на руското културно-уметничко друштво “Славјанка”, кои со својот настап ги воодушевија присутните гости.

1403524_419644871440018_1444164690_n
181888_419644888106683_1863484100_n
182309_419644261440079_1591296432_n
222288_419644281440077_1080847659_n
252393_419644811440024_1647160645_n
32409_419644821440023_900944018_n
484159_419644254773413_1407858239_n
484263_419644278106744_621810828_n
522681_419644291440076_1767547751_n
543884_419644321440073_2036777135_n
577810_419644194773419_938616375_n
598445_419644771440028_1346751917_n
67779_419644764773362_1552512101_n
76718_419644208106751_78714281_n
01/14 
start stop bwd fwd

Учество на детскиот поетски фестивал „Мајски Цвет 2012“ во Кочани

Детали
1DSCF3843
DSCF3828
DSCF3831
DSCF3838
1/4 
start stop bwd fwd

Литературно попладне со поетот Горјан Петрески

Детали

Во организација на ОНБ „Браќа миладиновци“ од Радовиш, се одржа литературно попладне со поетот Горјан Петрески.

1DSCF3819
2DSCF3818
DSCF3809
DSCF3810
DSCF3812
DSCF3814
DSCF3815
DSCF3816
DSCF3817
1/9 
start stop bwd fwd

Постари Активности...

  1. Курсеви
   
© Библиотека „Браќа Миладиновци“ - Радовиш, 2013