• images/Biblioteka/banners/Untitled-1.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-2.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-3.png

Следете не на Facebook  

   

Кој е онлајн  

Има 26 гости присутни.

   

Партнери

Детали

EIFL е меѓународна невладина организација основана 1999 година со седиште во Европа  која започна со залагање за пристап до комерцијални е-списанија за академски и  истражувачки библиотеки во Централна и Источна Европа. Денес ЕИФЛ.нет соработува  со библиотеки од цел свет, со глобална мрежа на партнери. Во моментов работи со  националните конзорциуми на библиотеки во повеќе од 45 земји во развој од  Европа, Африка и Азија. Мрежата постојано расте, во 2009 се приклучи Танзанија, во 2010 Тајланд.

Пристапот до знаење е од суштинско значење за образованието и  науката и го подобрува животите на луѓето создавајќи човечки капитал од кој  зависи развојот на општеството преку пружање на квалитетни ресурси на информации  и услуги.Затоа ЕИФЛ.нет се залага за пристап до висококвалитетни информации за  луѓето од земјите во развој кое го овозможува преку библиотеките, кои  придонесуваат за одржлив економски и социјален развој.

 

 

 

 

   
© Библиотека „Браќа Миладиновци“ - Радовиш, 2013