• images/Biblioteka/banners/Untitled-1.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-2.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-3.png

Следете не на Facebook  

   

Кој е онлајн  

Има 13 гости присутни.

   

КНИЖНИОТ ФОНД ВО ОНБ ,,БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ" ЗБОГАТЕН ЗА 1500 КНИГИ

Детали

Мошне обемниот и разновиден книжен фонд во Општинската народна библиотека ,,Браќа Миладиновци" - Радовиш е збогатен за нови 1.500 нови книги. Станува збор за нова пратка од проектот на Владата на Република Македонија ,,Превод на 1000 стручни, научни книги и учебници од кои се учи на врвните, најдобрите и нареномираните универзитети во САД и Англија, а од областа на правото во Франција и Германија". Во вака обемната пратка има бројни наслови од наразлични области и тоа: Медицина, Економија, Право, Архитектура, Градежништво, Компјутерски технологии, Глобализација, Родова интеграција, Екологија, Земјоделство........
Дистрибуцијата на книгите до библиотеката беше помогната од рудникот ,,Бучим" и разбирањето на неговиот директор Николајчо Николов.

  • 16576_518637701540734_327549446_n
  • 942452_518638218207349_1797187449_n
  • 944762_518638888207282_1299733354_n
  • 969755_518639064873931_8340556_n

   
© Библиотека „Браќа Миладиновци“ - Радовиш, 2013