• images/Biblioteka/banners/Untitled-1.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-2.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-3.png

Следете не на Facebook  

   

Кој е онлајн  

Има 30 гости присутни.

   

За библиотеката

Детали

Општинската библиотека „Браќа Миладиновци“ од Радовиш е формирана во далечната 1957 година и оттогаш активно учествува во јавниот и културниот живот на општината.

Библиотеката може да се пофали дека располага со вкупен фонд од над 50.000 книги, и која бројка секојдневно расте, а истите можат да се изнајмат на подолг период или заедно со дневните весници и магазини, можат да се користат во читалната на библиотеката.

Прилагодувајќи се кон динамичните промени во општеството и предизвиците на новото време библиотеката „Браќа Миладиновци“ се транформира во мултифункционален информативен граѓански центар, којшто покрај редовното промовирање на книгата и збогатувањето на културниот простор на општината, нуди и многу други услуги наменети за граѓаните.

Во библиотеката функционира ИТ - центар со 6 компјутери и 13 лаптопи наменети за корисници, со постојана Интернет врска.

   
© Библиотека „Браќа Миладиновци“ - Радовиш, 2013