• images/Biblioteka/banners/Untitled-1.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-2.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-3.png

Следете не на Facebook  

   

Кој е онлајн  

Има 51 гости присутни.

   

РАБОТИЛНИЦА ЗА ЛИЦА СО ИНТЕЛЕКТУАЛНА ПОПРЕЧЕНОСТ

Детали

Во соработка со Дневниот центар за лица со интелектуална попреченост „Порака“, Библиотеката започна со реализација на серија работилници наменети за овие лица со цел преку игра и забава на компјутер да помогне во социјализацијата на овие лица.

Тања Костадинова вработена во Дневниот центар рече:

„Соработката со библиотеката ја имаме воспоставено од порано. На наше задоволство и на задоволство на корисниците на дневниот центар „Порака“ трае и до ден денес. Првично соработката беше во насока на сфаќање на институцијата како место каде има книги. Соработката ни продолжи во насока на одржување на трибини, на кампањи, но сега сме посебно радосни што библиотеката не вклучи во овој проект.“

5546305_orig
7852210_orig
9437230_orig
1/3 
start stop bwd fwd

   
© Библиотека „Браќа Миладиновци“ - Радовиш, 2013