• images/Biblioteka/banners/Untitled-1.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-2.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-3.png

Следете не на Facebook  

   

Кој е онлајн  

Има 49 гости присутни.

   

Преку технологијата до посамостоен живот

Детали

Од 2009 година, Европа започна да го прославува 29-ти Април -Европски ден на  солидарност меѓу генерациите. 2012година во фокусот  на овој настан се разговорите меѓу учесниците и постарите лица за тоа што  значи стареењето и како младите и постарите луѓе можат заедно да соработуваат за  подобар живот. Европската година има за цел да преземе активности и да  донесе промени за да  можеме да изградиме поинклузивно  општество за луѓето од сите  возрасти. Оваа  промена нема да се случи без континуиран  и заеднични напор, кој бара  учество  од многумина.  

Библиотеката Браќа Миладиновци се вклучи во одбележувањето на Европската година на стареењето со организирање на бесплатни курсеви за компјутери за пензионеритеод нашиот град.

3588323_orig
4530731_orig
5501113_orig
6036962_orig
7149915_orig
1/5 
start stop bwd fwd

   
© Библиотека „Браќа Миладиновци“ - Радовиш, 2013