• images/Biblioteka/banners/Untitled-1.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-2.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-3.png

Следете не на Facebook  

   

Кој е онлајн  

Има 54 гости присутни.

   

ОБУКИ ЗА ОСНОВНИ КОМПЈУТЕРСКИ ВЕШТИНИ ЗА НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА

Детали

     Во тек се обуките за невработени лица кои продолжија и по завршувањето на проектот „Креативни умови создаваат можности за работа“. Овие обуки имаат за цел приближување на информациите до невработените лица за можни работни места. Во таа насока ќе посетат повеќе модули за обука, преку кои ќе бидат оспособени да подготват документи за аплицирање и ќе бидат обучени за пребарување на работни места кои ги нудат специјализираните агенции за вработување  на нивните сајтови. Покрај тоа ќе имаат можност да се запознаат со  активните мерки коишто владата ги превзема за да ја намали невработеноста во државата.

1158250_orig
222765_orig
2550636_orig
1/3 
start stop bwd fwd

   
© Библиотека „Браќа Миладиновци“ - Радовиш, 2013