• images/Biblioteka/banners/Untitled-1.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-2.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-3.png

Следете не на Facebook  

   

Кој е онлајн  

Има 2 гости присутни.

   

Претседателот на Република Македонија - Ѓорге Иванов во посета на Општинската народна библиотека ,,Браќа Миладиновци" - Радовиш

Детали

Претседателот на Република Македонија - Ѓорге Иванов во посета на Општинската народна библиотека ,,Браќа Миладиновци" - Радовиш

1238727_635213676549802_1159946604_n
1380833_635213193216517_1145309935_n
1507923_635213066549863_773507716_n
1619515_635213346549835_1070103252_n
1979501_635213706549799_394393396_n
1981826_635213513216485_1599022751_n
998940_635213416549828_981034993_n
998940_635213776549792_640663701_n
1/8 
start stop bwd fwd

ПРОГЛАСЕНИ ПОБЕДНИЦИТЕ НА НАГРАДНИОТ КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ЛИТЕРАТУРНА ТВОРБА НА ТЕМА: ,,МАЈКАТА НАЈУБАВИОТ ЦВЕТ ВО ДОЛИНАТА НА МОЕТО ДЕТСТВО"

Детали


Во чест на Меѓународниот ден на жената - Осми март, денес во Општинската народна библи
отека ,,Браќа Миладиновци" - Радовиш објавени и прогласени беа резултатите од наградниот конкурс за најдобра литературна творба на тема: ,,Мајката најубавиот цвет во долината на моето детство". 

На конкурсот, со свои творби се јавија 45 ученици од основните училишта во општините Радовиш и Конче од кои првото место и припадна на ученичката Верче Атанасова од VII-3 одделение при ООУ ,,Крсте Петков-Мисирков" во Радовиш. Второто место го поделија учениците Маја Ужевска од VII-2 одделение при ООУ ,,Крсте Петков - Мисирков" во Радовиш и Стефани Јованова од V одделение од ООУ ,,Коста Рацин" од село Подареш. Треттото место го поделија учениците Александар Јосифов од VIII-1 одделение при ООУ ,,Никола Карев" - Радовиш, Филип Николов од VI-1 одделение при ООУ ,,Орце Николов" од село Ињево и Сара Спасова од ОУ ,,Гоце Делчев" од село Конче. 

Инаку, наградените ученици, пред присутните ги презентираа своите авторски остварувања за што од библиотеката им беа врачени соодветни признанија и награди.

1185032_627159827355187_1653858258_n
1487374_627160100688493_2143143514_n
1606900_627160470688456_430771473_n
1901488_627160904021746_1669464348_n
1904198_627160360688467_398260237_n
1920171_627160590688444_2047577157_n
1978822_627161237355046_1608818799_n
1/7 
start stop bwd fwd

Почетни курсеви

Детали

онбОпштинската народна библиотека ,,Браќа Миладиновци" - Радовиш, за заинтересирани членови на библиотеката организира почетни курсеви по Англиски и Германски јазик како и за запознавање со Основни компјутерски вештини. Пријавувањето е лично во Одделот за позајмување и услуги во библиотеката.

 

Конкурс за најдобра литературна творба

Детали

ОПШТИНСКА НАРОДНА БИБЛИОТЕКА ,,БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ” - РАДОВИШ 

Во чест на Меѓународниот ден на жената 8-ми Март, распишува:

КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ЛИТЕРАТУРНА ТВОРБА НА ТЕМА:
,,МАЈКАТА НАЈУБАВИОТ ЦВЕТ ВО ДОЛИНАТА НА МОЕТО ДЕТСТВО”

 

Пропозиции:


На конкурсот може да учествуваат ученици од V до VIII одделение од Општинските основни училишта од општините Радовиш и Конче и тоа со по една творба.


Конкурсот е од награден карактер а најдобрите три творби, ќе бидат прочитани и наградени на 07-ми Март 2014 година на пригодна активност при одбележувањето на Меѓународниот ден на жената во просториите на ОНБ ,,Браќа Миладиновци” – Радовиш со почеток од 10 часот.


Творбите, до организаторот (библиотеката), ќе треба да се пристигнат најдоцна до 6-ти март 2014 година на следнава адреса:

ОНБ ,, Браќа Миладиновци” - Радовиш
ул. ,,Илинденска” бр. 12
Р а д о в и ш

ПРОМОЦИЈА НА НАЈНОВИОТ РОМАН НА ГОРЈАН ПЕТРЕВСКИ

Детали

 

О Р Г А Н И З И Р А


ПРОМОЦИЈА НА НАЈНОВИОТ РОМАН ,,ЈАВАЧОТ НА БОЖИЛАК” НА НАЈЧИТАНИОТ МАКЕДОНСКИ ДЕТСКИ АВТОР - ГОРЈАН ПЕТРЕВСКИ


Промотори: М-р. Десанка Николова и
Иван Антоновски 
Датум на одржување: 04 – Декември 2013 год.
Термин на одржување: 13.00 часот
Место на одржување: Библиотека ,,Б. Миладиновци”- Радовиш.

   
© Библиотека „Браќа Миладиновци“ - Радовиш, 2013